Privātuma politika





Pēdējo reizi pārskatīta 2019.gada 22. jūlijā



Šo mājas lapu: www.ilzerassa.com, kur tu tagad atrodies, un brivriki.thinkific.com lieto Ilze Rassa (turpmāk tekstā: “es”).


Es augstu vērtēju tavu uzticēšanos man. Man ir svarīgs tavs privātums un par tevi iegūto datu aizsardzība, tāpēc esmu sagatavojusi privātuma aizsardzības noteikumus (turpmāk: “privātuma politika”), lai tu zini, kā es vācu, lietoju un aizsargāju tavus personas datus. Pirms piesakies maniem pakalpojumiem, izlasi šeit aprakstīto privātuma politiku.


Izmantojot manus pakalpojumus, lietojot manas mājas lapas vai manas sociālo mediju lapas, tu piekrīti šai privātuma politikai. Ja tu nepiekrīti manai privātuma politikai, tu nedrīksti izmantot mājas lapas vai manus pakalpojumus.


Šeit redzamā privātuma politika var tikt mainīta mājas lapu attīstības gaitā, īstenojot jaunas tiesību aktu prasības vai jaunas tehnoloģijas, vai lai uzlabotu manus sniegtos pakalpojumus. Tāpēc aicinu tevi regulāri pārskatīt manu privātuma politiku. Es cienu tavu privātumu un apņemos aizsargāt tavus personas datus, ko tu brīvprātīgi nodod man. Es tos apstrādāju saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem, Eiropas Savienības datu aizsardzības regulām un Fizisko personu datu aizsardzības likumu. Privātuma politika attiecas uz informāciju, kuru es saņemu gan izmantojot e-pastu, gan mājas lapu, gan citā elektroniskās saziņas ceļā.


1. DATU VĀKŠANA

Lai es varētu nodrošināt tevis izvēlēto pakalpojumu sniegšanu, kā arī lai sniegtu tieši tev piemērotus piedāvājumus maniem pakalpojumiem un produktiem, es apkopoju tavus personas datus, ko tu man sniedz brīvprātīgi, kad piesakies maniem pakalpojumiem, taču daži dati tiek savākti automātiski saistībā ar pakalpojuma lietošanu. Personas dati, ko es par tevi apkopoju:

a) Informācija, kuru tu man sniedz brīvprātīgi, lai varu nodrošināt pakalpojumu vai saistību izpildi.

Ja tu reģistrējies, lai lejupielādētu manus materiālus, izvēlies saņemt bezmaksas vai maksas resursus, reģistrējies un piedalies jebkurā maksas vai bezmaksas pasākumā vai apmācību programmā, kas notiek klātienē vai virtuāli, pieraksties saņemt manus jaunumus elektroniskā formātā, es apkopoju tevis sniegtu informāciju. Tāpat arī, ja aizpildi manās mājas lapās vai sociālajos medijos redzamās vai trešo pušu nodrošinātās reģistrācijas formas, veidlapas, sazinies ar mani, izmantojot kontaktpersonu veidlapas, atbildot uz aptaujām, sniedzot rakstiskas vai mutiskas atsauksmes gan klātienē, gan elektroniskā veidā, piekrīti manu rīkoto pasākumu dalības noteikumiem, ieskaitot fotogrāfiju un video materiālu veidošanu, kur tevi redz u.c. Šī informācija var ietvert tavu vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, personas kodu (rēķiniem un līgumiem), adresi un citu informāciju, kā arī klātienes pasākumā veiktās fotogrāfijas, video un audio ierakstus, par ko tevi informēju pirms pasākuma un par ko saņēmu tavu piekrišanu. Atsevišķos gadījumos tie var būt arī maksājuma dati, kas ietver uzņēmuma rekvizītus, citus maksājumu datus, kredītkartes vai debetkartes informāciju un citus finanšu datus, kas man nepieciešami, lai apstrādātu tavu maksājumu.


Es pieprasu tikai to informāciju, kas pamatoti nepieciešama, lai sagatavotu rēķinu par pakalpojumu, noslēgtu ar tevi līgumu vai veidotu sadarbību.

Es tev nepieprasīšu sniegt piekrišanu izmantot plašāka apjoma datus, nekā tas nepieciešams kā obligāts nosacījums, lai veidotu sadarbību.


Kā šīs mājas lapas apmeklētājs tu vari iesaistīties lielā daļā darbību, nesniedzot nekādu personisku informāciju. Tikai tad, ja tu mēģini lejupielādēt resursus un/vai reģistrēties jebkādu maksas vai bezmaksas pakalpojumu saņemšanai, tev ir jāsniedz informācija par sevi. Tu vari izvēlēties man nesniegt prasīto informāciju un tādā gadījumā var rasties situācijas, ka tu nevari izmantot dažas priekšrocības, kas pieejamas manas mājas lapas vai pakalpojumu lietotājiem.


b) Kad tu piekļūsti un lieto manu mājas lapu, tad tās rīki un tehnoloģijas automātiski apkopo un saglabā noteiktus datus (tie tevi neidentificē kā konkrētu personu)

par to, kā tu lieto manu mājas lapu: kādu pārlūkprogrammu izmanto, kāda tipa elektronikas ierīci tu izmanto (datoru, telefonu vai planšeti), informāciju par tavu vispārēju atrašanās vietu (piemēram, valsti), ko es iegūstu no tavas IP adreses un citu informāciju, kas attiecas uz to, kā tu lieto manu mājas lapu, pārlūkprogrammu vai ierīci, tai skaitā arī sīkdatnes (cookies), URL informāciju, tīkla savienojuma veidu, valodu, tavu interneta pieslēgumu, IP adresi un operētājsistēmu.


Informācija, kuru apkopo automātiski, tiek izmantota statistikas datiem, un tajā nav ietverta tava personas informācija. Es izmantoju šos datus, lai uzlabotu mājas lapu un pakalpojumu piedāvājumus. Tomēr sistēmas automātiski savākto informāciju saistīs ar tavu personīgo informāciju, ja brīvprātīgi sniedzi savu personisko informāciju.

Sīkdatņu (cookies) un pikseļu (pixels) izmantošana

Līdzīgi kā citās komerciālajās mājas lapās, arī manā mājas lapā tiek izmantota standarta tehnoloģija, ko sauc par sīkdatnēm, lai apkopotu informāciju par to, kā manā mājas lapa tiek izmantota. Sīkdatnes ir ļoti mazs teksta dokuments, kas bieži vien ietver anonīmu unikālu identifikatoru. Kad apmeklē mājas lapu, šīs vietnes dators prasa, lai tavs dators atļautu saglabāt šo failu kādā cietā diska daļā, kas īpaši paredzēts sīkdatnēm. Katra vietne var nosūtīt savai pārlūkprogrammai sīkdatni, ja to atļauj pārlūkprogramma, bet (lai aizsargātu tavu privātumu) tava pārlūkprogramma ļauj vietnei piekļūt tikai sīkdatnēm, ko tā tev jau ir nosūtījusi. Informācija, kas iegūta, izmantojot sīkdatnes, var ietvert apmeklējumu datumu un laiku, aplūkotās sadaļas, manā mājas lapā pavadīto laiku un lapas, kas tika apmeklēta tieši pirms un pēc manas mājas lapas, kā arī tavu IP adresi. Es paturu tiesības izmantot sīkdatņu tehnoloģiskos ekvivalentus, ieskaitot sociālo mediju pikseļus (pixels) atbilstoši dažādu sociālo mediju vietņu politikām. Šie pikseļi ļauj sociālo mediju vietnēm redzēt, ka apmeklētājs ir apskatījis mūsu mājas lapu, lai pielāgotu reklāmas ziņojumus, ko lietotāji redz apmeklējot sociālo mediju vietni.

c) Trešās puses arī var automātiski ievākt tavus datus.

Dažus no manas mājas lapā iestrādātajiem rīkiem nodrošina trešās puses. Piemēram, e-pastu mārketinga rīki, lai vari saņemt manus jaunumus, vai anketēšanas pakalpojumi. Ņem vērā, ka arī šie uzņēmumi var izmantot cookies vai tamlīdzīgas tehnoloģijas, lai par tevi ievāktu datus gan no viņu vietnēm, gan no Interneta. To, kā trešās puses ievāc un izmanto tavus datus, nosaka viņu privātuma politikas, kas ir norādītas viņu mājas lapās.

2. KĀ ES LIETOJU IEGŪTOS DATUS

Es apkopoju un izmantoju augstāk minētos datus, lai nodrošinātu tev efektīvu, jēgpilnu un īpaši tev piemērotu manas lapas, sniegtās informācijas un pakalpojumu lietošanas pieredzi. Es varu izmantot tavus datus, lai:

  • - tev sniegtu pakalpojumus, ņemot vērā pieteikumā solīto pamatojumu, uz kā pamata tu man brīvprātīgi uzticēji savus datus (piemēram, lai saņemtu manus piedāvājumus, pakalpojumus utt);
  • - personalizētu un uzlabotu tavu pieredzi saistībā ar manas mājas lapas lietošanu vai pakalpojumiem, tai skaitā, novērstu lietošanas tehniskās problēmas, saglabātu tavas preferences kā arī izstrādātu jaunus produktus un pakalpojumus;
  • - informētu tevi par izmaiņām manā mājas lapā, ieskaitot šo privātuma politiku, un manu sociālo mediju lietošanas vietnēs;
  • - izpildītu savas saistības un pamatotu manas tiesības, kas balstītas uz vienošanos starp tevi un mani (piemēram, aizsargātu ar autortiesībām to pakalpojumu saturu, uz ko tas attiecas);
  • - lai sazinātos ar tevi saistībā ar tevis izvēlēto pakalpojumu, tostarp ar e-pastu, paziņojumiem, telefoniski, īsziņām vai citām ziņām;
  • - lai apstrādātu maksājumu par maniem pakalpojumiem, lai sagatavotu rēķinus, kā arī izpildītu jebkuru līgumu starp tevi un mani, nodrošinot tevis apkalpošanu citam iemeslam, kam tu piekriti vai kas ir atļauts ar likumu.

  • Es varu izmantot tavus personiskos datus tiešā mārketinga nolūkos, lai:
  • - nodrošinātu tev papildus informāciju par maniem sniegtajiem pakalpojumiem un produktiem, sūtot tiešā mārketinga e-pastus un jaunumus tikai ar tevis iepriekš izteiktu piekrišanu, ko tu veic, kad piesakies uz mūsu jaunumiem.
  • - veidotu un virzītu reklāmas dažādos, tevis izmantotos sociālajos medijos vai mājas lapās (gan izmantojot datoru, gan mobilo telefonu vai planšeti).
  • - Izveidotu, uzlabotu un virzītu manus mārketinga ziņojumus ar sociālo mediju nodrošinātiem reklāmas rīkiem (kā piemēram, Facebook Lookalike auditorijas veidošana).

Tu vari uzzināt vairāk par online reklāmām, piemēram, šeit (informācija ir angliski).


TAVA E-PASTA INFORMĀCIJA UN TĀ IZMANTOŠANAS POLITIKA

Ja izvēlies sazināties ar mani pa e-pastu, es varu saglabāt tavu e-pasta ziņojumu saturu kopā ar e-pasta adresi un manām atbildēm.


Es apņemamos saglabāt tava e-pasta adreses konfidencialitāti. Es nepārdodu, neiznomāju un neatklāju trešajām pusēm tavu e-pasta adresi. Es uzglabāju informāciju, kuru tu man nosūti pa e-pastu, saskaņā ar atbilstošo likumdošanu.


E-pasts netiek atpazīts kā drošs saziņas līdzeklis, tāpēc atbildība par saturu, ar ko dalies e-pastā, ir tikai tava. Nekad nesūti pa e-pastu savu kredītkartes informāciju un citu konfidenciālu informāciju. Lai tu vari saņemt manus bezmaksas e-pasta paziņojumus, tev, reģistrējoties manā mājas lapā, ir jāizsaka sava piekrišana par to saņemšanu un tavu datu apstrādi. Tavi dati tiks izmantoti tikai šim konkrētajam mērķim. Ja vēlāk izlemsi, ka turpmāk nevēlies saņemt šādus e-pastus par jaunumiem un piedāvājumiem, tu jebkurā laikā vari atteikties (atrakstīties) no to abonēšanas. Katrā sūtītajā e-pasta ziņā ir ietverta saite “Atteikties no jaunumiem”, “Atrakstīties” vai “Unsubscribe”. Ja tev jebkad ir problēmas atrakstīties no maniem jaunumiem, tad nosūti man e-pastu uz adresi info@ilzerassa.com, pieprasot anulēt turpmāko e-pasta ziņojumu abonēšanu.


3. TREŠO PUŠU MĀJAS LAPAS UN VIŅU NODROŠINĀTS SATURS, KO IZMANTOJU SAVĀ MĀJAS LAPĀ

Es neietekmēju privātumu politiku, kas ir trešajām pusēm, pakalpojumu nodrošinātājiem un sadarbības partneriem, par kuriem tu tiešā vai netiešā veidā uzzini manā mājas lapā vai manos sociālo mediju kontos. Jebkuri dati, ko tu viņiem sniedz vai ko viņi par tevi ievāc (ieskaitot trešo pušu saturu, ja tāds ir iekļauts manā mājas lapā) attiecas uz viņu privātuma politiku. Informācijas ievākšana un ievērošana par viņu privātuma politiku ir tava atbildība.


4. CIK ILGI TIEK GLABĀTI PERSONAS DATI?

Personas dati, kurus es par tevi ievācu un apkopoju, lai sniegtu tev izvēlēto pakalpojumu vai sadarbību, tiek saglabāti tik ilgi, kamēr pakalpojums tiek nodrošināts; ir spēkā mūsu savstarpēji noslēgtais līgums vai vienošanās un tik ilgi, kamēr tas ir juridiski nepieciešams pēc līguma izbeigšanas vai to pieprasa normatīvie akti. Personiskie dati par tevi nekad netiks apstrādāti uz ilgāku laiku nekā nepieciešams.


5. TAVAS INFORMĀCIJAS NODOŠANA TREŠAJĀM PERSONĀM


Es nepārdodu, neizīrēju un nekādi citādi nenododu jebkādu informāciju, kura par tevi ir nonākusi manā rīcībā. Es varu atklāt tavus datus trešajai personai, ieskaitot juristu vai grāmatvedības pakalpojumu sniedzēju, apmācību sadarbības partneri, pasākuma biļešu pārdevējus, pasākuma vietas vai norises nodrošinātājus, ja tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu manu pakalpojumu sniegšanu vai jebkuru citu vienošanos starp tevi un mani. Es varu izpaust informāciju, ja to pieprasa likuma normas, ja es uzskatu, ka to pieprasa likums, manu juridisko tiesību aizsardzība vai, ja to pieprasa tiesa vai cita valsts iestāde.


Es varam arī apmainīties ar informāciju ar analītiķu pakalpojumu sniedzējiem, lai mēs varētu analizēt, kā mūsu lietotāji izmanto pakalpojumu un uzlabotu lietotāju pieredzi.


6. KONKURSI, KAMPAŅAS UN APTAUJAS


Laiku pa laikam es varu piedāvāt tev piedalīties konkursos, kampaņās un/vai aptaujās. Šī konfidencialitātes politika attiecas arī uz šādām īpašām akcijām, ja vien nav norādīts citādi katrā no šādiem piedāvājumiem.


7. DROŠĪBA


Es esmu apņēmušies aizsargāt lietotāja informāciju. Personas datiem, ko es apstrādāju, piekļūst tikai uzņēmumi, kuriem šī informācija ir jāapstrādā (piemēram, grāmatvedības pakalpojumu sniedzējs). Ja tu saņem pakalpojumu, piemēram, piedalies apmācībās, kurām var piekļūt ar paroli, tad tev piešķirtā parole aizsargā tavu lietotāja kontu, tāpēc tev ir jāizmanto unikāla un droša parole, jāierobežo piekļuve savam datoram un pārlūkprogrammai, kā arī jāizlogojas no sava profila pēc pakalpojuma izmantošanas. Tomēr, pat ja es veicu datu aizsardzības piesardzības pasākumus, neviens elektroniskās drošības pasākums nav pilnīgi drošs, un mēs nevaram garantēt lietotāja informācijas drošību.


8. BĒRNI

Mani piedāvātie pakalpojumi nav paredzēti bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem. Persona, kas jaunāka par 18 gadiem, nevar reģistrēties vai izmantot manus sniegtos pakalpojumus. Es apzināti nevācu personas informāciju no bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, ja vien bērna vecāks nav devis skaidri izteiktu piekrišanu.


Ja tu esi jaunāks par 18 gadiem, tad nelieto manus pakalpojumus un nesniedz man nekādu personisku informāciju, vispirms nenorādot mums savu vecāku rakstisku piekrišanu. Ja esi bērna vecāks saskaņā ar piemērojamo vecuma ierobežojumu un gribi uzzināt, vai tavs bērns ir iesniedzis man personisko informāciju, lūdzu, sazinies ar mani uz šo e-pasta adresi: info@ilzerassa.com, un tu vari pieprasīt personas datu piekļuves, labošanas, atcelšanas un dzēšanas tiesības.


9. LIETOTĀJA INFORMĀCIJAS PIEEJAMĪBA UN ATJAUNINĀŠANA


Ja es apstrādāju tavus personas datus ar tavu piekrišanu, tu jebkurā laikā vari atsaukt savu piekrišanu izmantot savus personas datus, ar nosacījumu, ka uz tiem neattiecas datu uzglabāšanas pienākums, ko nosaka pastāvošās līgumattiecības vai to pieprasa tiesību normas, kas ir spēkā pirms tavas piekrišanas atsaukšanas.


Tev ir tiesības saņemt informāciju par to, kāda veida personas informācija par tevi tiek apstrādāta. Tu vari pieprasīt saņemt informāciju par vietni, kas ir atbildīga par Tavu datu glabāšanu. Tev ir arī tiesības pieprasīt labot jebkādus nepareizus personas datus, kas par tevi tiek apstrādāti. Noteiktos apstākļos tu arī esi tiesīgs lūgt dzēst vai ierobežot personas datu izmantošanu.


10. PRIVĀTUMA POLITIKAS IZMAIŅAS

Mans pienākums ir publicēt jebkādas izmaiņas privātuma politikā šajā lapā. Ja es mainīšu to, kā es apstrādāju lietotāju personīgo informāciju, es tev par to paziņošu caur e-pastu uz tevis norādīto e-pasta adresi un publicēšu informāciju tīmekļa vietnē. Datums, kurā privātuma politika tika pēdējo reizi pārskatīta, ir norādīts lapas sākumā. Tu esi atbildīgs par to, lai nodrošinātu, ka manā rīcībā ir aktuāla, aktīva un piegādājama e-pasta adrese (ja mans e-pasts tevi nesasniedz tavu spam filtru vai citu tava e-pasta servera iestatījumu vai darbības dēļ, tad tā nav mana atbildība, bet ir jārisina tev). Tā ir tava atbildība, lai periodiski apmeklē manu mājas lapā publicēto privātuma politiku, lai pārbaudītu jebkādas izmaiņas.


11. SAZINĀŠANĀS AR MANI

Tu vari rakstīt jautājumus vai komentārus saistībā ar privātuma politiku: e-pasts: info@ilzerassa.com. Es paturu tiesības sniegt atbildi 30 dienu laikā par pieprasīto informāciju.


Savus jautājumus par tavu personas datu apstrādi, sūti man uz norādīto e-pastu. Uzraudzības iestāde par personas datu aizsardzību ir Datu valsts inspekcija. Pirms izsaki savu sūdzību Datu valsts inspekcijā, lūdzu, sazinies ar mani, lai varu sakārtot to, kas tev ir nepieciešams.